کمک به فرزند اول در انطباق با تولد فرزند دوم

ساخت وبلاگ
[تعداد: 2    میانگین: 2.5/5]

در تولد فرزند دوم چه چیزهایی تغییرخواهد کرد؟

داشتن یک فرزند دوم و مدیریت و رسیدگی به نیازها و شرایط هر دوی آنها می تواند در ابتدا تا حدودی دشوار باشد. بهترین راه کار برای مقابله با این مسئله این است که از قبل برای ورود فرزند دوم و مسائل آن آماده شوید. باید آمادگی این را داشته باشید که مراقبت از فرزند دوم حتی کمی سخت تر از تجربه اول شما باشد!

این مسئله از این رو خواهد بود که، در دوران حاملگی و بخصوص بعد از تولد کودک دوم، زمان شما محدودتر خواهد شد، و زمان خواب و خوراک شما بسته به نیازهای کودک اول و دوم شما متغیر خواهد شد. بعلاوه شما خیلی زودتر احساس خستگی خواهید کرد. در زمان حاملگی مجبور خواهید بود در این شرایط مراقب فرزند اول خود باشید و این انرژی زیادی را از شما خواهد گرفت. بعد از تولد، در ۶ تا ۸ هفته اول احتمالا احساس خواهید کرد در حالی که انرژی چندانی ندارید، کارهای زیادی برای انجام دادن دارید. این مسئله بدان علت است که شما در عین اینکه مجبور هستید نوزاد خود را به برنامه تغذیه و خواب مناسب عادت دهید، باید به نیازهای فرزند اول خود نیز رسیدگی کنید.

از مزیت هایی که فرزند دوم برای شما به ارمغان خواهد آورد، این است که با ورود او، شما احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت، چراکه هم اکنون احساس می کنید، توانایی هایتان، دانش تان و تجربه تان در مورد تربیت و پرورش فرزندان افزون شده است. حالا مسائلی که در زمان تولد فرزند اول برای شما چالش های بزرگی بودند، براحتی قابل حل و فصل خواهند بود.

تولد فرزند دوم چه تاثیراتی در شما خواهد داشت.

ورود فرزند دوم به خانواده می تواند به طرق مختلفی- تغییرات هیجانی، ارتباطی، اجتماعی، روانی و حتی جسمانی- بروی شما تاثیر داشته باشد. احساس خستگی افزایش یافته و کمی اضطراب علائمی طبیعی هستند که برای این دسته از والدین بوجود می آید.

بعضی علائم افسردگی– و نه دوره افسردگی بعد از زایمان – بعد از تولد کودک می تواند شما را نگران بروز افسردگی بعد از زایمان کند، ما باید بدانید که دلیلی ندارد که به تنهایی این علائم را تحمل کنید، می توانید در مورد این علائم با پزشک خود مشورت کرده و از او کمک بخواهید. مهم است که بتوانید در مورد بروز صرفا بعضی علائم افسردگی و دوره افسردگی بعد از زایمان افتراق قائل شوید. علائم افسردگی، معمولا بعد از چند هفته بعد از زایمان خود به خود برطرف می شوند، در صورتی که افسردگی بعد از زایمان، به عنوان یک مسئله جدی و با علائمی همچون، مشکلات خلقی، اختلال در خواب و خوراک، افکاری از قبیل آسیب به خود و یا نوزاد، می توانند تا مدت ها پس از زایمان همچنان وجود داشته باشند و فرد را دچار مشکلات عدیده نمایند. اگر بعد از زایمان فرزند خود، احساسات افسردگی و ناراحتی مفرط داشتید و یا نگران این بودید که مبادا به خود و یا نوزادتان آسیب برسانید، بهتر است فورا در این مورد با یک متخصص مشورت کنید.

از لحاظ جسمانی، احتمالا احساس خستگی زیادی خواهید داشت، بخصوص اگر فرایند زایمان شما از طریق سزارین انجام شده باشد. این مسئله باعث اختلال در روند شیر دادن های شبانه شما بخصوص شیر مادر خواهد شد.

اگر بتوانید در چند هفته اول بعد از زایمان از کمک یک نفر (پرستار و یا یکی از خویشاوندان) استفاده کنید، احتمالا بتوانید راحت تر به برنامه نوزاد و کودک بزرگتر رسیدگی کرده و در عین حال کمی استراحت نیز بکنید.

اگر شما شاغل هستید، شاید کمی نگران آینده شغلی خود شوید. باید به دقت و بطور حساب شده در مورد زمان برگشت خود به محیط کار برنامه ریزی کرده و تصمیم بگیرید. در این خصوص حتما ار کمک اعضای خانواده و دوستان در مورد نگهداری از کودک نیز فکر کنید.

احتمالا در هفته ها و ماه های اول بعد از زایمان احساس خواهید نمود که هیچ زمانی برای خود ندارید، بی خوابی های مکرر و تنش های مستمر مسائلی هستند که می توانند شما را مستهلک کنند. بابت همین موضوع حتما طوری برنامه ریزی کنید که در روز زمانی را به خود و مسائل شخصی خود اختصاص دهید.

اگر احساس کردید که در برقراری ارتباط با نوزاد خود دچار مشکل هستید، شگفت زده نشوید، به این فکر کنید که آیا به اندازه فرزند اول، به فرزند دوم خود عشق و محبت ارائه کرده اید؟

از طرف دیگرف احتمالا به این احساس خواهید رسید که برای زندگی زناشویی خود زمان چندانی در اختیار ندارید. درنتیجه تلاش کنید که برنامه ای منظم برای گذراندن بعضی مواقع با همسر خود داشته باشید.

کمک به فرزند اول در انطباق با تولد فرزند دوم

ممکن است فرزند اول شما هیجانات متفاوتی را تجربه کند، این احساسات می توانند احساساتی چون خشم، حسادت و یا هیجان های مثبت باشند. کودکان نوپا در به کلام کشیدن احساسات خود ناتوان هستند، و ممکن است پس از تولد فرزند ودم، رفتار آنها کمی کودکانه تر به نظر برسد. برای مثال، امکان دارد که فرزند اول شما، بعد از ورورد نوزاد، شروع به مکیدن انگشت شست خود کند و یا از شیشه شیر، شیر بخورد. کودکان بزرگتر ممکن است احساسات خود را با آزمون میزان صبر و شکیبایی شما ابراز کنند. برای مثال ممکن است لجباز شوند و از غذا خوردن امتناع کنند. باید بدانید که این مشکلات معمولا کوتاه مدت هستند و می توانید با بعضی کارها این مسائل را تا حدودی بهبود بخشید. برای شزوع باید:

بر روی نقش مهمی که فرزند بزرگتر در خانه بازی می کند تاکید کنید:

اجازه دهید کودک بزرگتر در مرتب کردن اتاق نوزاد به شما کمک کند، اگر هر دو کودک در یک اتاق هستند، این موضوع اهمیت بیشتری می یابد.

زمانی را برای کودک بزرگتر اختصاص دهید که در آن زمان صرفا به نیازهای او رسیدگی کنید. می توانید در این زمان با او بازی کنید، با هم به خرید بروید و یا کتاب بخوانید.

از طریق بازی هایی مانند نقش بازی کردن، تلاش کنید که درک کودک را از ورود نوزاد جدید به خانه تسهیل نمایید.

قبل از اینکه نوزاد به خانه بیاید، در مورد مسائلی که رخ خواهند داد، با کودک خود صحبت کنید، برای مثال به او بگویید که نوزاد در هفته های اول بسیار می خوابد، گریه می کند و نیاز دارد که کسی پوشک او را عوض کند و به او شیر دهد. به کودک خود اطمینام دهید که علی رغم اینکه نوزاد به توجه زیادی نیاز دارد، اما هنوز زمان و عشق زیادی برای فرزند اول خود دارید.

منبع:

bamom.net

Larissa Hirsch. October ۲۰۱۳. Birth of a second Child. Retrieved June ۲۷, ۲۰۱۶ from http://kidshealth.org/en/parents/second-child.html#.

Joanna Moorhead. January ۲۰۰۵. How to cope with a toddler and a new baby. Retrieved June ۲۷, ۲۰۱۶ from http://www.babycentre.co.uk/a۵۶۳۴۴۹/how-to-cope-with-a-toddler-and-a-new-baby.

test

همراه با علم...
ما را در سایت همراه با علم دنبال می کنید

برچسب : کمک به فرزندان بی سرپرست,کمک به فرزندان,کمک به فرزندان طلاق,کمک به فرزند,کمک هزینه ازدواج به فرزندان بازنشستگان,کمک هزینه ازدواج به فرزندان جانباز,کمک هزینه ازدواج به فرزندان ایثارگران,کمک هزینه ازدواج به فرزندان بازنشسته تامین اجتماعی, نویسنده : محمد رضا جوادیان hamrahelm بازدید : 322 تاريخ : يکشنبه 31 مرداد 1395 ساعت: 16:43