از چه زمانی باید شروع به پرداخت پول توجیبی به کودک کرد؟

ساخت وبلاگ
جمع امتیاز

لطفا جهت حمایت از ما ، امتیاز بدهید

[جمع: 1 میانگین: 3]

موضوع پول توجیبی می‌تواند برای بسیاری از والدین نگران‌کننده باشد. از چه زمانی باید شروع به پرداخت پول توجیبی کرد؟ چه مقدار باید پرداخت شود؟ پول توجیبی از بسیاری از قشقرق‌ها و زیاده‌خواهی‌های کودک جلوگیری می‌کند و به او اعتماد به نفس می‌دهد. پول تو جیبی به پولی اطلاق می‌شود که کودک می‌تواند با آن خرید روزانه (تنقلات) خود را انجام دهد.

زمانی که کودکتان به شما می‌گوید که همه دوستانش مقدار زیادی پول را به صورت هفتگی از والدینشان دریافت می‌کنند تا هرچه می‌خواهند بخرند بدون اینکه لازم باشد برای دریافت آن کاری انجام دهند، باور نکنید!!

تعدادی از کودکان به صورت هفتگی یا ماهانه از والدینشان پول توجیبی دریافت می‌کنند و گروهی دیگر نیز زمانی که برای خرید تنقلات یا بازی‌های کامپیوتری یا بیرون رفتن با دوستانشان پول لازم دارند، از والدینشان پول می‌گیرند. در برخی از خانواده‌ها تا زمانی که کودکان در کارهای خانه مشارکت نکنند، پول توجیبی نیز به آنها داده نمی‌شود. در برخی دیگر به عکس، پرداخت پول توجیبی ارتباطی با کمک کردن در کارهای خانه ندارد.

از چه زمانی باید پرداخت پول توجیبی به کودکتان را شروع کنید؟

پاسخ این سؤال تا حد زیادی به کودکتان مربوط می‌شود. اگر دوستان صمیمی آنها پول توجیبی دریافت کنند، به احتمال زیاد او نیز این خواسته را از شما خواهد داشت. معمولاً از حدود ۸ سالگی کودکان خودشان برای گرفتن پول توجیبی تمایل پیدا می‌کنند هرچند که برخی از متخصصان معتقدند که شروع پرداخت پول توجیبی می‌تواند از  ۴ سالگی باشد ولی از ۸ سالگی آنها می‌توانند پول را بشمارند و بین سکه‌ها و اسکناس‌های مختلف تمایز قائل شوند. از منظر دیگر در این سن علائق فردی شروع به رشد می‌کند و آنها بازی‌ها و محصولات مورد علاقه خود را کم‌کم پیدا می‌کنند و تمایل دارند برای خرید آنها استقلال رأی داشته باشند.

چه مقدار؟

سؤال بزرگی است!! از مبالغ کم شروع کنید و فضای خانه را به شکلی بسازید که شما و کودکتان بتوانید در مورد مبلغ پول توجیبی و نحوه خرج کردن آن با هم مذاکره کنید. مبلغ پول توجیبی به مقدار زیادی به این موضوع وابسته است که شما چه انتظاراتی از کودکتان دارید. برای مثال، آیا انتظار دارید که او پول بلیط اتوبوس را خودش از پول توجیبی‌اش بدهد؟ یا مثلاً خرید روزانه خوراکی مدرسه را؟ اگر پاسخ شما مثبت است، حتماً باید مقدار تقریبی آنها را تخمین زده و به پول توجیبی او اضافه کنید. همچنین شما برای میزان پرداخت باید به استطاعت خانواده‌تان هم توجه کنید و این موضوع را برای کودک یا نوجوانتان توضیح دهید. دلیلی ندارد که او و تمام دوستانش به یک اندازه پول توجیبی دریافت کنند. برای او توضیح دهید که خانواده‌های ما با هم متفاوت است و در نتیجه حتی میزان پول توجیبی شما نیز با هم متفاوت خواهد بود.

خرج کند یا ذخیره کند؟

این موضوع به مقدار زیادی به شخصیت کودک شما وابسته است. ممکن است کودک شما تمایل داشته باشد که پول‌هایش را جمع کند و از دیدن اینکه مقدار پول جمع ‌شده‌اش رو به افزایش است، لذت ببرد یا اینکه ممکن است تمایل داشته باشد به محض دریافت پولش تمام آن را خرج کند. ممکن است خانواده‌ای بخواهد برای این موضوع قوانینی وضع کند ولی برخی از متخصصان کودک معتقدند که کودک این حق را دارد که خود، برای نحوه خرج کردن پول توجیبی‌اش تصمیم بگیرد. تعداد زیادی از کودکان حتی بدون گذاشتن قواعد خاصی هر دو کار را انجام می‌دهند.

دقت کنید که اگر پول کودک تمام شد، پول بیشتری به او پرداخت نکنید. با این‌کار چگونگی مدیریت پول را به او خواهید آموخت. البته می‌توانید زمانی که کودکتان پول بیشتری نیاز دارد، تعدادی از ستاره‌های جدول تربیتی او را خریداری کنید و به جای آنها پول پرداخت کنید.

راهکارهای عملیاتی:

هیچ وقت به منظور تنبیه کودک یا جهت انجام رفتارهای ناشایست، پول توجیبی کودک را قطع نکنید.

ابتدا باید پول توجیبی به مدت یک‌سال به صورت روزانه به کودک پرداخت شود. سال بعد به صورت هفتگی، سال بعدی ۱۵ روز یک‌بار و در پایان به صورت ماهانه.

هر سال در روز بعد از جشن تولد کودک، مبلغ پول توجیبی کودک را افزایش دهید.

برخی خانواده‌ها معتقدند که کودک باید در ازای انجام فعالیتی پول توجیبی دریافت کند و با بیشتر یا کمتر شدن فعالیت‌های خاصی میزان دریافتی او نیز تغییر می‌کند. بعضی دیگر دید متفاوتی به پول توجیبی دارند و آن را وسیله‌ای برای رفاه و آسایش کودک می‌بینند. شیوه متعادل‌تر به این شکل است که شما دو سوم از مبلغ پول توجیبی کودک را بدون هیچ ‌گونه قید و شرطی به او پرداخت کنید و برای یک ‌سوم باقیمانده می‌توانید با توجه به سن و توانایی‌های کودک بخشی از فعالیت‌های منزل را به او بسپارید و بعد از انجام دادن آنها مابقی مبلغ را به او بپردازید. با این روش می‌توانید انگیزه کودک را برای مشارکت در فعالیت‌های روزمره خانه افزایش دهید و همین‌طور حس مسؤولیت‌پذیری او را تقویت کنید.

اگر واقعاً قصد دارید که با پرداخت پول توجیبی به کودک خود مدیریت مالی را آموزش دهید، باید دقت کنید که مهم‌ترین مسأله پرداخت سر زمان‌های مقرر شده است، نه حتی یک روز زودتر یا دیرتر.

پول توجیبی طعم مستقل شدن را به کودکان می‌آموزد. آنها می‌توانند تصمیم بگیرند که چطور پولشان را خرج کنند. اینکه پولشان را برای خوراکی‌ها یا بازی‌های متفاوت خرج کنند یا آن را برای خواسته‌های بزرگ‌تر پس‌انداز کنند؟ در ابتدا تصمیم‌های مالی نامناسب غیرقابل اجتناب است ولی بدانید که گرفتن این قبیل تصمیم‌ها با مبالغ اندک بسیار بهتر است تا اینکه در بزرگسالی و با کل درآمد ماهیانه‌شان. نکته مهم اینکه یاد می‌گیرند پولی که رفته دیگر برنمی‌گردد!!

این تفکر که برخی از والدین مایل نیستند کودکشان با مقوله پول آشنا شود، تفکر منطقی نیست. زیرا که پول واقعیت امروز دنیای ماست و نباید چشم را به روی واقعیت‌ها بست. این تکنیک‌ها بدون چشم‌پوشی از واقعیت، مدیریت صحیح استفاده از پول را به او آموزش می‌دهد.

منابع:

bamom.net/

بامام

  • فیروزی، محمدحسن. (۱۳۹۴). واکسیناسیون روانی کودک (چاپ چهارم) ۱۲۸-۱۲۰. تهران: انتشارات نگاه.
  • Harris , Siobhan. March ۳۱, ۲۰۱۳. Pocket money for kids. Retrieved May ۱۳, ۲۰۱۶ from http://www.webmd.boots.com/children/features/kids-pocket-money

مادری که خودش عمل سزارین خود را انجام داد

و نوزاد را از رحمش خارج کرد !!!

علت بیماری بهروز بقایی چیست ؟

بهروز بقایی و پرستو گلستانی

*********

بهنوش بختیاری : من دیگر مادر نمیشوم و

شانس این را ندارم که مادر شدن را تجربه کنم

*****

همراه با علم...
ما را در سایت همراه با علم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان hamrahelm بازدید : 256 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 20:06